Sibiu: Au fost confirmate 3 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Sibiu: Au fost confirmate 3 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au anunţat că în judeţ au fost confirmate, la sfîrşitul lunii august, trei cazuri de infecţie cu virusul West Nile. Cazurile au fost identificate în localităţile Poiana Sibiului, Roşia şi Ruşi. În curs de investigare se află un alt caz, al unei persoane din municipiul Sibiu.

Conform DSP Sibiu, este vorba de un bărbat de 75 de ani din Poiana Sibiului, un altul de 50 de ani din Ruşi şi o femeie de 47 de ani din Roşia. Suspiciunea se referă la un bărbat în vîrstă de 66 de ani din municipiul Sibiu. Toţi bolnavii au prezentat simptome clinice de meningo-encefalită, iar evoluţia a fost favorabilă, în prezent fiind externaţi. Cazurile sînt sporadice, nu au legătură între ele, precizează DSP Sibiu. În acest context, DSP Sibiu a informat toate instituţiile implicate pentru a se aplica cu rigurozitate măsurile de prevenire a răspîndirii acestei infecţii, în cele trei localităţi, conform Planului de măsuri pentru supravegherea şi prevenirea infecţiei cu virusul West Nile în judeţ.

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, din 2 mai şi pînă în 22 august, au fost înregistrate 56 de cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile, fiind semnalate 6 decese.

Lasă un răspuns