Parlamentul European va adopta o rezoluție după dezbaterea despre protestul din 10 august

Parlamentul European va adopta o rezoluție după dezbaterea despre protestul din 10 august

Parlamentul European va adopta o rezoluție privind situația din România în a doua sesiune plenară din octombrie (22-25 octombrie) , după ce la prima sesiune, de la începutul lunii, va avea loc dezbaterea pe tema violențelor de la protestul din 10 august. Premierul Viorica Dăncilă va fi invitată să vorbească la dezbatere.

Decizia a fost luată în ședința liderilor de grup din PE.
La a doua sesiune plenară din octombrie va participa și președintele Klaus Iohannis pentru a susține un discurs privind viitorul Europei, anunț făcut în primăvară de Parlamentul European.

În luna februarie a avut loc o dezbatere privind modificarea legilor justiției din România în plenul de la Strasbourg, aceasta însă nu a fost urmată de o rezoluție. Inițiativa dezbaterii a aparținut grupului Verzilor, cei care au propus și dezbaterea din februarie privind modificarea legilor Justiției din România. Decizia a fost luată săptămâna trecută în ședința liderilor de grup, în unanimitate.

Pe 17 august, liderii Grupului Verzilor din Parlamentul European cereau Comisiei Europene să activeze mecanismul de apărare a statului de drept în cazul României, în contextul protestelor antiguvernamentale violente care au avut loc la Bucureşti

Lasă un răspuns