Neptun: Liderii PSD s-au reunit în şedinţa Comitetului Executiv Naţional

Neptun: Liderii PSD s-au reunit în şedinţa Comitetului Executiv Naţional

Liderii PSD s-au reunit sâmbătă, la Neptun, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), urmând să discute despre evaluarea miniştrilor din Cabinetul Dăncilă, despre o posibilă suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis din funcţie şi despre strategia pe care PSD va merge în sesiunea de toamnă a Parlamentului. Vineri seară, târziu, liderul PSD i-a convocat la discuţii pe câţiva dintre cei care îl contestă, iar social-democraţii ar fi ajuns la un consens.

Reuniunea a început după ora 11.00.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, nu a făcut nicio declaraţie la sosire, spunând că va face o conferinţă de presă după şedinţa Comitetului Executiv.
Întrebat de jurnalişti dacă va fi o şedinţă tensionată, Dragnea a spus: “Poate la voi afară”.
De asemenea, întrebat dacă la şedinţa CEx va fi discutată o posibilă Ordonanţă pe amnistie şi graţiere, liderul PSD a răspuns: “Nu cred”.

Comitetul Executiv se reuneşte la o zi după ce femeile social-democrate au avut, la Mamaia, şcoala politică de vară, eveniment la care au fost aşteptaţi toţi liderii importanţi ai partidului, dar la care a lipsit Liviu Dragnea.

Liderul PSD s-a întâlnit vineri seară, târziu, cu câţiva dintre cei care îl contestă, la întâlnire luând parte, printre alţii, fostul premier Mihai Tudose, deputatul Marcel Ciolacu şi liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. Întâlnirea a avut loc în contextul solicitării senatorului Ecaterina Andronescu de înlocuire a liderului PSD, Liviu Dragnea, şi de schimbare a Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la Constanţa, că la şedinţa Comitetului Executiv nu se va discuta despre remaniere guvernamentală, întrucât nu a fost realizată evaluarea miniştrilor. Activitatea acestora va fi analizată prin prisma programului de guvernare, a mai spus Dăncilă. Întrebată dacă este mulţumită de activitatea miniştrilor, a spus că doar după ce va face evaluarea va putea răspunde la această întrebare.

Propunerea Gabrielei Firea de retragere a sprijinului politic a ministru de Interne, Carmen Dan, a fost respinsă. Astfel, Carmen Dan rămîne ministru de Interne. Dragnea le-ar fi spus liderilor PSD că nu intenționează să candideze la președinția României și că va exista un candidat comun PSD – ALDE.

Liderii PSD se află la Neptun în perioada 31 august – 2 septembrie.

Lasă un răspuns