Controale la granița cu Bulgaria. Este interzisă introducerea cărnii de porc sau a produselor obţinute din aceasta

Controale la granița cu Bulgaria. Este interzisă introducerea cărnii de porc sau a produselor obţinute din aceasta

MAE informează că Autoritatea locală pentru Siguranţa Alimentară din Bulgaria a impus restricții la intrarea în țară, pentru evitarea pătrunderii a virusului pestei porcine africane. Astfel, este interzisă introducerea în ţară a cărnii de porc sau a produselor obţinute din aceasta, fiind efectuate controale suplimentare.

În Bulgaria, nu aveți voie cu produse din carne de porc, iar în Grecia există pericolul îmbolnăvirii cu virusul West Nile. Ministerul de Externe a emis atenționări de călătorie și recomandări. Cele mai afectate regiuni sunt Attica şi Peloponez. Centrul de Control şi Prevenţie din cadrul Ministerului grec al Sănătăţii a emis o alertă privind riscul contractării virusului West Nile pentru perioada următoare, se arată înt-un comunicat al MAE.

Vameşii bulgari au confiscat peste 200 de kilograme de cârnaţi de la românii care călătoreau în vacanţă spre staţiunile din Bulgaria şi Grecia, după ce în urmă cu două săptămâni autorităţile au pus anunţuri care interzic importul de produse ce conţin carne de porc din cauza epidemiei de pestă porcină africană din România.