Bugetarii vor primi şi anul viitor vouchere de vacanţă în valoare de 1450 lei

Bugetarii vor primi şi anul viitor vouchere de vacanţă în valoare de 1450 lei

Ministerul Turismului a anunţat duminică că românii, care lucrează în sistemul de stat, vor beneficia şi anul viitor de vouchere de vacanţă în valoare de 1450 lei. Efectele benefice ale acestei măsuri au determinat instituţia să promoveze la nivelul Guvernului păstrarea voucherelor de vacanţă şi pentru anul 2019.

“Voucherele de vacanţă au reprezentat o gură de oxigen pentru industria din turismul românesc. Vă pot spune că a crescut numărul unităţilor de cazare pentru care a fost solicitată clasificarea de la ministerul turismului. Datele de pînă acum arată că au fost înregistrate cu 15% mai multe cereri la minister, decît în aceeaşi perioadă a anului trecut. Deci, nu doar românii au avut de cîştigat de pe urma acestei măsuri, ci şi proprietarii de hoteluri şi pensiuni, aşadar tot mai mulţi antreprenori au căpătat încredere că pot investi în turism, că acest sector este profitabil”, a spus ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Măsura acordării voucherelor de vacanţă vizează 1,2 milioane de români care sînt încurajaţi, astfel, să-şi petreacă concediile în ţară.

”Voucherele de vacanţă pot fi utilizate doar în hotelurile şi pensiunile din România şi asigură cazarea, masa, transportul, tratamentele în staţiunile balneare şi serviciile suplimentare oferite de unităţile de cazare, dar şi alte servicii incluse în pachetul turistic achiziţionat de beneficiar”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns